вівторок, 20 грудня 2011 р.

Рынок драгоценных металлов в России

Основным нормативным документом по работе на рынке драгоценных является Федеральный Закон «О драгоценных металлах и драгоценных камнях», вступивший в законную силу 7 апреля 1998 года. В соответствии со статьями Закона драгоценные металлы, приобретенные в порядке, установленном законодательством РФ, могут находиться в федеральный собственности, собственности субъектов РФ, муниципальной собственности, а также в собственности юридических и физических лиц.

аффинированные драгоценные металлы поступают в цивильнийоборот соответствии с правами владельцев, встановленимивидповиднимы лицензиями и договорами.

Совместно с Правительством РФ, Государственной Думой, были подготовлены и приняты Законы «О разделе продукции», который позволяет инвесторам получать прибыль в нашей стране, как в грошовомуеквиваленти, так и в натуральном и экспортировать их; был принят
Закон «О снятии НДС с оборота драгоценных металлов», «О зниженняплаты за недра» (с 10-12% до 2-4% в зависимости от региона).


Ці закони і постанови знизили податки і зробили більшепривабливим ринок для інвестицій у золотодобувній галузь, іхоча в сьогоднішній фінансової ситуації це, можливо, звучитьнепереконливо, тим не менше, «передекспортне фінансування» знаступною поставкою дорогоцінних металів за кордон запопередніми контрактами через комерційні банки, якідозволяє Закон про дорогоцінні метали - це привабливий ринок,тому що вартість дорогоцінних металів, що добуваються в Росії, покиконкурентна з міжнародною ціною, хоча вже не у всіх регіонах.
Аж до середини 1997 розрахункові, відпускні та інші види цінна дорогоцінні метали та дорогоцінні камені встановлювалисядержавою. Ціни фіксувалися щомісячно в рублях за 1 р. чистогометалу (за 1 карат кристала) виходячи (з 1992 р) щомісячних світовихцін і середньомісячного курсу рубля до долара. З 1991 р. до кінця 1995р. розрахункова ціна на золото в рублевому еквіваленті зросла в 650разів, у той час як собівартість видобутку збільшилася майже в 1200разів. Це, природно, вкрай негативно позначилося на рентабельністьзолотодобування, а в ряді випадків призвело до збитковості золотодобувнихпідприємств.
З 1997 року Гохран і Банк Росії вже не можуть фіксувати цінинавіть на здійснювані ними купівлі дорогоцінних металів. Тепер цінивстановлюють продавці. Постанова # 773 рекомендувало Банку
Росії «з метою підвищення ліквідності золота, срібла та платини навнутрішньому ринку дорогоцінних металів доводити до відома учасниківринку інформацію про ціни на золото, срібло і платину за йогоопераціях з російськими комерційними банкам ».
Цінова політика на внутрішньому ринку ЦБ РФ визначається завданнями,які ставляться при формуванні золотовалютних резервів --забезпечення зовнішньої ліквідності, підтримки курсу національноївалюти та функціями, які виконує золото як актив,призначений до використання для надзвичайних державних потребі підвищує довіру до національної грошової одиниці.
Виходячи з того, що ступінь ліквідності золота остаточновизначається в центрах світової торгівлі дорогоцінних металів (першвсього на Лондонської, Нью-Йоркської і Токійської біржах), ціна покупкизолота ЦБ РФ прив'язана до його вартості на світових ринках. Традиційнорізниця між ціною золота на регіональних ринках відрізняється від цінсвітових ринків на вартість накладних витрат (включаючитранспортування, страхування, упаковку, митні збори і т. д.) попереміщення золота між світовими і регіональними ринками, що буловзято за основу і при встановленні котирувань ЦБ РФ по дорогоціннимметалів. У розрахунку були прийняті також визначаються на світових ринкахзначення мінливості ринку, тобто можливі відхилення відфіксованої ціни протягом певного проміжку часу. Усукупності це склало близько 2% від вартості металу, щообумовлює різницю між ціною купівлі ЦБ РФ і вечірнім фіксингціни золота на Лондонському ринку на день, що передує датіукладання угоди.
Подібну інформацію ЦБ РФ почав надавати з 08.07.1997 р.,приступив до офіційного котирування дорогоцінних металів. Ціна назолото, срібло і платину встановлюється щоденно в 10 год ранку наоснові значень вечірнього фіксингу на золото і денного фіксингу - насрібло і платину на лондонському "спот" - ринку наявного металупопереднього дня. Ціна купівлі на 2% нижче лондонського фіксингу,ціна продажу не вище (різниця, за розрахунками ЦБ РФ, покриває витратина зберігання металу). На даний момент щоденні котирування ЦБ РФє основним ціновим індикатором для комерційних банків.
Серед експертів та зацікавлених осіб існує думка, щоіснування ринку дорогоцінних металів не може бути безіснування бірж, де будуть стикатися інтереси продавця іпокупця, буде формуватися ціна в залежності від попиту іпропозиції саме на внутрішньому російському ринку, будутьреєструватися угоди.

1 коментар:

  1. “Я не міг би закрити свій перший дім без пана Бенджаміна Лі! В цій угоді Бенджамін та його команда пішли за мене. Він з легкістю впорався з моїм дуже жорстким розворотом і завжди був доступний для мене, коли у мене були запитання (а в мене було багато), навіть коли він був далеко від офісу, що я дуже вдячний! Він та його команда впорались із багато продавців у останню хвилину і невтомно працювали, щоб переконатись, що я можу закрити до закінчення терміну оренди (і моєї допомоги на перший внесок). Містер Бенджамін - надзвичайно обізнаний співробітник з питань позик, ввічливий і терплячий. Я пройшов кілька пропозицій щодо нерухомості до моєї остаточної покупки, і Бенджамін був там, щоб допомогти у кожному, часто координуючись із моїм агентом за кулісами. Я відчував підтримку протягом усього процесу. Завдяки Бенджаміну та невтомним зусиллям його команди, я тепер пишаюся власником будинку! Я б закликав Вас розглянути Бенджаміна Бріеля Лі для будь-якого виду позики. Пан, Бенджамін Лі Контактна інформація. Через WhatsApp + 1-989-394-3740 Електронна пошта - 247officedept@gmail.com.

    ВідповістиВидалити